
Blog


Slikker din kat pels og poter – mere end normalt?
Skrevet af Marlene | 24 februar 2019Det er naturligt for katte at soignere sig. Men vær opmærksom på hypersoignering, da det kan være tegn på, at din kat reagerer på smerte eller kløe, der kan skyldes en stribe underliggende årsager.

Du bliver (måske) mere intelligent af at have kæledyr
Skrevet af Marlene | 17 december 2018At have et kæledyr er forbundet med åbenlyse fordele, hvis du spørger mig. Studier viser endda, at kæledyrsejere ofte har et bedre fysisk og psykisk helbred. Men vidste du også, at det er tegn på intelligens, når du taler med dit kæledyr?

Nytårsangst hos kat er ofte overset
Skrevet af Marlene | 12 november 2018Katte trives bedst med faste ritualer i deres trygge territorium. Derfor er de også yderst sårbare for angst og stress, når der er forandringer i miljøet. Men din kat kan være god til at skjule det.

Er du (helt) sikker på, at du ikke kan forbedre dit kæledyrs liv og levealder?
Skrevet af Marlene | 10 oktober 2018Det er meget forskelligt, hvornår hunde og katte bliver defineret som seniorer. Race, alder og vægt er blot nogle parametre. En ting kan vi dog hurtigt blive enige om – vores kæledyrs liv er alt for korte.

Hvorfor spiser min hund græs - og er det farligt?
Skrevet af Marlene | 13 september 2018De fleste hunde spiser græs i ny og næ. Men hvorfor gør de egentlig det? Og er det farligt? Det får du svar på her.

Ny, præcis og hurtig måling af ægløsning til hunde
Skrevet af Marlene | 31 juli 2018Nu kan vi hjælpe med en avanceret progesteronmåling, så du kender det bedste tidspunkt for parring eller inseminering af din hunhund og kan reagere inden for kort tidsrum. Vi er endnu kun få dyreklinikker, der tilbyder denne metode i Danmark.

Sådan giver du dit kæledyr (nok) væske i varmen
Skrevet af Marlene | 5 juli 2018Skygge og væske er afgørende for, at dit kæledyr ikke får hedeslag. Særligt katte kan være slemme til ikke at ville drikke nok. Få vores bedste råd til at undgå dehydrering.

Guide: Derfor bør du ikke give dit kæledyr is
Skrevet af Marlene | 20 juni 2018Is er fristende og ikke mindst lokkende, når det er varmt. Men det kan være forbundet med stor fare at dele de frosne lækkerier med din hund eller kat. Læs hvorfor.

De 13 mest farlige forgiftninger for hunde og katte
Skrevet af Marlene | 2 maj 2018Hunde og katte er nysgerrige af natur og kan finde på at spise og drikke alt – særligt, hvis det dufter godt. Det bringer dem ofte i livstruende fare både ude og hjemme.

Guide: Har min hund eller kat spist for meget chokolade?
Skrevet af Marlene | 1 maj 2018Du ved allerede, at chokolade er giftigt for dit kæledyr. Men hvor farligt er det egentlig? Denne guide giver overblik over de forskellige typer af chokolade!

5 typer, der fejlvurderer deres kæledyrs tænder. Er du en af dem?
Skrevet af Marlene | 9 februar 2018Der er kommet mere fokus på tandproblemer hos hunde og katte de seneste år. Alligevel oplever jeg, at flere af mine klienter ikke besidder den rette viden og desværre begår de samme fejl. Måske kender du typen?

Genbrug aldrig gammel medicin til dit kæledyr
Skrevet af dgmv | 27 april 2017”Det betyder da ikke noget, at udløbsdatoen er passeret…” Jo, det gør det. Men en overskreden dato er ikke det værste problem, hvis du giver gammel medicin til dit kæledyr.

FAQ om tandsygdomme og tandproblemer hos hund og kat
Skrevet af Lars | 7 maj 2016Dyrlæge Lars Jørgensen er tandspecialist hos Dyrehospitalet Midtvest. Han har samlet fem af mest hyppige spørgsmål, som han får fra ejere til hund og kat omkring tænder. Bliv klogere på tandbørstning, tandtjek og tandstyrkende kosttilskud.

Tanddyrlægens guide: Sådan holder du munden ren og rask hos kæledyr
Skrevet af Lars | 7 maj 2016Du kan selv gøre meget for at forebygge tandproblemer hos din hund og kat. Vores tandspecialist, dyrlæge Lars Jørgensen, har skrevet en guide til at forebygge ubehagelige tandsygdomme og dyre tandbehandlinger.
Din hund har masser af bakterier i munden og på tandoverfladen, som kan skabe problemer, hvis de ikke bliver fjernet. Foderrester og forkert foder gør skaden værre og hjælper plak og tandsygdomme på vej.

Tip! Undgå tandproblemer hos din hund med tyggelegetøj
Skrevet af Lars | 7 maj 2016Hunde har en instinktiv lyst til at tygge og bide. Det kan du udnytte på bedste vis ved at give din hund tyggelegetøj, der hjælper med at holde tænderne rene.
Som hundeejer ved du, at hunde elsker at bide i ting – særligt som hvalp, hvor gummerne kløer. Men hundetænder er ikke glade for:
-
Tennisbolde og punkterede læderbolde - de slider på tænderne!
-
Sten - der er stor fare for, at tænderne bliver beskadigede og måske ligefrem knækker!
-
Store kødben – kan let volde skade og i værste fald knække tænderne på grund af hårdheden. Vælg i stedet kødben og knogler, der er fremstillet til formålet!

7, 9, 13....Har du forsikret din hund eller kat?
Skrevet af Lars | 8 april 2016Det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, når du har hund. En ansvarsforsikring dækker skader påført andre mennesker, dyr og ting.
Det er derfor vigtigt at vide, at denne forsikring IKKE dækker, hvis din hund selv kommer til skade eller bliver syg.
7, 9 13... skulle uheldet være ude, at din hund bliver skadet, er det en rigtig god idé at tegne en sygeforsikring.
Sygeforsikringen giver økonomisk tryghed, da den går ind og dækker en stor del af de udgifter, der kan komme i forbindelse med behandling. Den dækker - uanset - om det er i dyrlægens normale åbningstid, eller du er nødt til at kontakte dyrlægevagten.
Mange forsikringsselskaber tilbyder derudover tilvalg til forsikringen, så den også dækker eksempelvis genoptræning, udleveret medicin og tandbehandling.
Læs mere om de forskellige forsikringsselskaber, tilvalg, priser m.m. her.
Læs mere: http://www.netdyredoktor.dk/hund/tema/def/forsikring-af-hund/

Video: Lungeorm fundet ved bronchoskopi
Skrevet af Lars | 7 marts 2016I den seneste tid har der været meget snak om hjerte-lungeorm.
I fredags fandt vi lungeorm hos en patient.
Hunden havde irritation I luftvejene, hostet og uspecifikke symptomer. Hovedsagligt hoste.
Ejeren og jeg havde mistanke om et fremmedlegeme, men vi blev istedet overrasket.
Vi fandt ved bronchoskopi rævens lungeorm, også kaldet Crenosoma Vulpis, ikke at forveksle med hundens hjerteorm, som kan være farlig.

Sådan tager du temperatur på hund og kat
Skrevet af dgmv | 14 august 2015Har din hund eller kat feber? Så kan det være tegn på alt lige fra kræft til tandkødsbetændelse, livmoderbetændelse, ledbetændelse, borrelia og meget mere.
Feber hos kæledyr er et symptom på sygdom. Infektion er ofte den typiske årsag til feber. Den anden mest hyppige årsag til feber er kræft. Derudover kan feber skyldes en lidelse i dit kæledyrs immunforsvar.

Guide: 10 + 1 gode tips til tandbørstning af hund eller kat
Skrevet af dgmv | 16 juli 2015Hunde og katte kan også få dårlige tænder
Faktisk har 75% behandlingskrævende tandproblemer – uden at ejerne ved det. Grib tandbørsten og kom trygt fra start med denne guide fra Dyrehospitalet Midtvest.
Tandbørstning kan forebygge tandsten og tandkødsbetændelse hos din hund eller kat. Derfor er tandbørsten nummer et i dit kæledyrs mundhygiejne. Og det er billigt at komme i gang.

Guide: 6 gode regler til førstehjælp til hund og kat i trafikken
Skrevet af dgmv | 16 juli 2015Ved du, hvad du skal gøre, hvis din hund, kat eller gnaver bliver påkørt i trafikken? Eller hvis du møder et såret dyr på vejen? Tjek dyrlægens gode råd her.
Hjælp! Min hund er blevet ramt af en bil. Hvad skal jeg gøre?
Sådan et spørgsmål modtager vi desværre jævnligt i vagten som dyrlæger her på Dyrehospitalet MidtVest.

Tjekliste: 10 tegn på at dit kæledyr skal til tandtjek
Skrevet af dgmv | 16 juli 2015Hvis din hund eller kat har tandproblemer, kan dyret have forskellige symptomer. Her er en oversigt over tegn på, at dit kæledyr har en behandlingskrævende tandsygdom.
Miii…AV!
Både hunde og katte kan få tandpine. Men de kan desværre ikke fortælle dig det.
Når din hund eller kat har tandproblemer, bliver de værre dag for dag. Jo hurtigere du handler, desto mindre er risikoen for, at tilstanden udvikler sig og bliver værre. Derfor er det vigtigt, at du som ejer er opmærksom på selv de mindste forandringer.