Blog
Dyre tandlæge - Operation Hund - Dyreklinik Herning
Tanddyrlægens guide: Sådan holder du munden ren og rask hos kæledyr
Skrevet af Lars | 7 maj 2016

Du kan selv gøre meget for at forebygge tandproblemer hos din hund og kat. Vores tandspecialist, dyrlæge Lars Jørgensen, har skrevet en guide til at forebygge ubehagelige tandsygdomme og dyre tandbehandlinger.

 

Din hund har masser af bakterier i munden og på tandoverfladen, som kan skabe problemer, hvis de ikke bliver fjernet. Foderrester og forkert foder gør skaden værre og hjælper plak og tandsygdomme på vej.

 

Læs mere
Staffordshire Bull Terrier - Hund der ligger ned dyreklinik Herning
Tip! Undgå tandproblemer hos din hund med tyggelegetøj
Skrevet af Lars | 7 maj 2016

Hunde har en instinktiv lyst til at tygge og bide. Det kan du udnytte på bedste vis ved at give din hund tyggelegetøj, der hjælper med at holde tænderne rene.

 

Som hundeejer ved du, at hunde elsker at bide i ting – særligt som hvalp, hvor gummerne kløer. Men hundetænder er ikke glade for:

  • Tennisbolde og punkterede læderbolde - de slider på tænderne!

  • Sten - der er stor fare for, at tænderne bliver beskadigede og måske ligefrem knækker!

  • Store kødben – kan let volde skade og i værste fald knække tænderne på grund af hårdheden. Vælg i stedet kødben og knogler, der er fremstillet til formålet!

Læs mere
Tandtjek af hund - Dyrehospitalet Midtvest
Tjekliste: 10 tegn på at dit kæledyr skal til tandtjek
Skrevet af dgmv | 16 juli 2015

Hvis din hund eller kat har tandproblemer, kan dyret have forskellige symptomer. Her er en oversigt over tegn på, at dit kæledyr har en behandlingskrævende tandsygdom.

 

Miii…AV!

Både hunde og katte kan få tandpine. Men de kan desværre ikke fortælle dig det.

Når din hund eller kat har tandproblemer, bliver de værre dag for dag. Jo hurtigere du handler, desto mindre er risikoen for, at tilstanden udvikler sig og bliver værre. Derfor er det vigtigt, at du som ejer er opmærksom på selv de mindste forandringer.

 

Læs mere