Neutralisation Hund

Er du tvivl om, du skal vælge en kastration eller sterilisation til din hund? Vi har samlet nogle af de mest almindelige spørgsmål om neutralisering her! 

Typiske spørgsmål og svar om neutralisation af hund:

  • Hvornår skal jeg neutralisere min hund? 
    Vi anbefaler, at du venter med kastrere din hanhund til efter puberteten. Årsagen er, at en kastration fjerner det maskuline kønshormon testosteron. Hormonet er vigtigt til at opbygge knoglernes vækst. Nogle hanhunde bliver kønsmodne allerede når de fem måneder, men det afhænger af racen. Hunhunden kan steriliseres før, den bliver kønsmoden. 

  • Bliver min hanhund mindre aggressiv af at blive kastreret? 
    Mange vælger at lade deres hund neutralisere for at opnå få en anden adfærd. En neutralisation er dog ikke altid en garanti for, at du får en mere rolig og mindre dominerende hund, da en neutralisation ikke fjerner det medfødte instinkt eller den dårlige opdragelse. Hvis du ønsker at lade din hanhund kasterere for at opnå en anden adfærd kan det være en fordel at teste en kemisk (medicinsk) kastration først. Her placerer vi et lille nedbrydeligt implatat i nakken som ved en vaccination. Denne løsning virker fra 6-12 måneder. 

Læs mere: Neutralisation

Tip!
På kastrationhund.dk kan du finde svar på flere spørgsmål om kastration af hund - herunder også en stribe af myter.